Uutiset

"Elämän matkalaulu"-äänitettä vielä saatavana

ElvinUkkojen viimeistä äänitettä "Elämän matkalaulu" on vielä saatavissa mm. VeroApu M Sorvarin toimistosta Virtain kaupungintalolta ma ja ti klo 9.15 - 14.00 sekä ElvinUkkojen laulajilta.

Isänpäivän jumalanpalvelus Virtain kirkossa 14.11.2021

Liturgia: Mari Pääkkönen Saarna: Tauno Vuorenmaa Musiikki: ElvinUkot joht. Markku Sorvari

Elvin Ukkojen toisen äänitteen julkistamistilaisuus 25.7.2021

Julkistamistilaisuus Killinkosken kirkossa

Elvin Ukkojen toinen äänite "Elämän matkalaulu" on ilmestynyt!

CD:llä on 16 neljän virtolaisen säveltäjän kappaletta. Pidä kiirettä, jos haluat omasi, sillä ensimmäinen äänite "Laita laulut lentämään" loppui kesken.

Uusi äänite tulossa

Lähi viikkoina Elvin Ukoilta ilmestyy uusi äänite.

Levyllä on 16 neljän virtolaisen säveltäjän tekemää hengellistä laulua.

Seuraa uutisointia .  .  .

26.5.2021

Joulukonsertti Virtain Pirtillä 25.11.2018

Tuoreet uutiset

26. touko, 2021

21. joulu, 2018

29. marras, 2018

28. marras, 2018

17. marras, 2018

Hengellisen musiikin äänite Elvin Ukkoilta tulossa.

Lähi viikkoina Elvin Ukoilta ilmestyy uusi äänite.
Levyllä on 16 neljän virtolaisen säveltäjän tekemää hengellistä laulua.

Äänitteen piti ilmestyä jo runsas vuosi sitten, mutta korona-pandemiasta johtuen äänitykset saatiin vasta nyt tehtyä.

Seuraa uutisointia . . .

Levyvarasto hupenee

Elvin Ukkojen äänite on saanut hyvän vastaanoton. Ensimmäinen 300 kappaleen erä myytiin muutamassa päivässä loppuun ja toisesta erästä on jäljellä enää vajaat 200 levyä. Vaara piilee. että levy loppuu kesken, sillä kysyntä on huomattavasti odotettua suurempaa siitäkin huolimatta että äänitettä ei ole aktiivisesti markkinoitu. ElvinUkoilla on viime viikkoina ollut vilkas keikkaputki. Huomenna 22.12. on viimeinen esiintyminen ennen joulua sitten ukot pääsevät hetkeksi rauhoittumaan. Tulevana vuonna on tarkoitus äänittää hengellinen levy niin ikään virtolaisten tekijöiden kappaleista. Ukot toivottelevat kaikille Iloista Joulua ja kiittävät tuesta ja yhteistyöstä.

Joulukonsertissa Virtain Pirtillä yleisömenestys

Elvin Ukot lauloivat Tauno Raution joulukonsertissa Virtain pirtillä muutaman laulun. Yleisöä oli paikalla toistasataa. Tästä se joulu alkaa.

Levynn julkistamistilaisuus onnistuneesti ohi

Eläkeliiton Virtain yhdistyksen viime perjantaina 23.11. pitämän pikkujoulun yhteydessä julkaistiin yhdistyksen lauluryhmän Elvin Ukkojen uunituore äänite ”Laulut lentämään”. Levyllä on 15 yksinomaan Virtolaisten säveltäjien tekemää laulua. Ukot lauloivat tilaisuudessa juttelun lomassa malliksi muutaman äänitteen kappaleista, joista paikalla olleet lähes sata kuulijaa suosionosoituksista päätellen pitivät. Levyt kävivät myös hyvin kaupaksi tilaisuuden lopuksi. Ensimmäisestä 300 kappaleen erästä oli jäljellä tilaisuuden lopussa enää vain viisitoista.
Levy valmistui yksinomaan virtolaisten tekemänä, eli laulujen sovitukset ovat virtolaista käsialaa ja äänityskin toteutettiin virroilla noin kymmenen vuotta toimineessa SoundiSorvarit-studiossa Joni Sorvarin toimesta. Levyn kansikuvat ElvinUkot ottivat itse Torisevalla sekä tietenkin kaikki laulajat ovat virtolaisia. Kysymyksessä on lauluryhmä , jossa ovat olleet Olavi Heittola, Jussi Helin, Reijo Herranen, Reino Keski-Saari, Markku Kulmala, Veli Rantanen, Juhani Suojansalo, Tauno Vuorenmaa, Olavi Ylä-Jarkko ja Lauri Ylä-Soini. Kaikki edellä mainitut Juhania lukuun ottamatta laulavat myös äänitteellä.
Tämän äänitteen sävellykset ovat Erkki Alanteen, Markku Kulmalan ja Markku Sorvarin käsialaa, jokaiselta viisi kappaletta. Useimmat lauluista ovat heidän itsensä sanoittamia. Sorvari huomauttaa levyllä olevien omien sävellystensä olevan peräisin jo 1970-luvulta. Kappaleet ovat tanssijalkaan sopivaa perinteistä tanssimusiikkia; valssia, foksia, tangoa ja jenkkaa.
Levyn orkesteritaustojen midiohjelmointi ja sovitus on Markku Sorvarin käsialaa. Kaikkien levyllä olevien 15 kappaleen äänitykset tehtiin kesän aikana, minkä jälkeen Joni Sorvari miksasi äänet lopulliseen muotoonsa.
Kaikki ukot ilmoittavat vaatimattomasti olevansa tavallisia amatöörilaulajia. Saadun palautteen perusteella levy on kuitenkin onnistunut aina artikulointia myöten, niin että laulujen sanoistakin saa selvän, mikä ei monissa harrastelijakuoroissa välttämättä toteudu. Virroilla on paljon lauluntekijöitä ja laulajia. Elvin Ukot toivovat, että äänite rohkaisee kaikkia tuomaan teoksia esille pöytälaatikoista koko kansan kuultavaksi ja myös rohkeasti esittämään ja jopa tallentamaan niitä. Laittakaa laulunne lentämään hyvät pöytälaatikkosäveltäjät ja -sanoittajat.
Ukkojen keski-ikä on kuoronjohtajan laskelmien mukaan noin 74 vuotta ja tällä hetkellä nuorin on 64-vuotias ja vanhin 85. Laulajat ovat varsin innostuneita ja motivoituneita harrastuksestaan ja harjoituksista ei juurikaan malteta olla pois kuin pätevästä syystä. Tällainen ryhnätoiminta on osaltaan vanhustyötä, kun kokoonnutaan porukalla harjoituksiin. Näiden noin seitsemän veljeksen kanssa on aina hauskaa, tapaamisten kohokohta on yhteinen kahvihetki harjoitusten lopussa, eräs vaareista hehkuttaa. Herranen lisää, että Eläkeliitossa on voimakkaasti tuotu esille äijä-toimintaa. – Tämä on meidän tapamme toteuttaa sitä. Laulaminen ehkäisee dementiaa ja on fyysisestikin terveellistä. Elvin Ukoilla riittää keikkoja nyt varsinkin, kun toteutettu levyprojekti on tullut tietoon ja seuraavana Elvin Ukoilla onkin haaveena hengellisen levyn tekeminen. Nyt julkaistua levyä voi ostaa kuorolaisilta ja uusi erä on tilauksessa.

EL Virtain yhdistyksen pikkujoulussa jaettiin ansiomerkkejä ja tunnustuksia.

Eläkeliiton kultaisella ansiomerkillä muistettiin Arto Koivulampea ja Tauno Vuorenmaata sekä hopeisella merkillä Anja Vuorenmaata. Yhdistyksen pöytästandaarit luovutettiin Erkki Alanteelle, Markku Kulmalalle ja Markku Sorvarille. Eläkeliiton ruusukuvioiset rintaneulat annettiin Anneli Aholalle, Tuula Jartille ja Tuula Kalliolinnalle sekä Erkki Kalliolinnaa muistettin ruusulla.
Yhdistyksen syyskokous oli valinnut hallituksen puheenjohtajana jatkamaan Eine Herrasen, sihteerinä Tuula Jartin ja rahastonhoitajana Tauno Vuorenmaan. Muut hallituksen jäsenet ovat Tuomo Jartti, Teija Ilomäki, Reino Keski-Saari, Riitta Keski-Soini, Hilkka Lahtinen, Anja Vuorenmaa, Airi Yli-Peltomaa sekä uutena jäsenenä Kaija Saari.

Elvin Ukkojen uuden äänitteen julkaisutilaisuus on perjantaina 23.11.2018 Marttisessa EL Virtain yhdistyksen pikkujoulun yhteydessä.
Levyjä tilattiin 300 kpl, joista tätä kirjoitettaessa on jäljellä enää 49 kpl.
Suosio yllätti ukot ja lisätilaus on tulossa lähiaikana. Toivottavasti ehtii ennen julkkareita.