ELVIN UKOT

Äänitettä voi kysyä 040 1426272

Isänpäivän jumalanpalvelus Virtain kirkossa 14.11.2021

Liturgia: Mari Pääkkönen Saarna: Tauno Vuorenmaa Musiikki: Elvin Ukot joht. Markku Sorvari

ElvinUkot hengellisen äänitteen julkistamistilaisuudessa 25.7.2021 Killinkosken kirkossa.

25. heinä, 2021

CD:llä on 16 kappaletta neljältä virtolaiselta säveltäjältä.

https://www.youtube.com/watch?v=0nQ4So3QLhQ

Tässä odotellaan uuden hengellisen äänitteen julkaisupäivää

Ukkojen Joulutervehdys

Ukot iloisella päällä laulavat kolme joululaulua

Elvin Ukkojen ulkoilmakeikka pienessä pakkasessa Virtain Rantapuistossa joululaulujen merkeissä Joulutulet-tapahtumassa 12.12.2018. Tilaisuudessa oli jouluinen tunnelma valoineen, jätkänkynttilöineen, glögeineen ja lauluineen. Myös yleisö sai laulaa mukana.

ÄÄNITE

Uusi äänite "Laulut lentämään"

julkaistaan marraskuussa

Levyllä on 15 kappaletta, joiden säveltäjät ovat virtolaisia samoin sanoittajat yhtä laulua lukuunottamatta.

Myös äänitys ja miksaus on tehty kokonaan virtolaisessa studiossa.

Elvin ukkojen ohjelmisto onkin koottu virtolaisten tekemistä lauluista ja sisältää sekä kevyempää, että hartaampaa musiikkia.

Tämä "Laulut lentämään" äänite  sisältää kevyempää musiikkia mm. valssia tangoa, jenkkaa foxia ja reippaita laulelmia.

TAHDOMME TUKEA TOIMINNALLAMME VIRTOLAISTA LÄHIKULTTUURIA TALLENTAMALLA SITÄ JÄLKIPOLVILLE JA TEKEMÄLLÄ SITÄ TUNNETUKSI ESIINTYMISTEN KAUTTA

Kannustamme jokaista virtolaista, jolla on pöytälaatikossaan lauluja, runoja tms. "lähikulttuuria" tuomaan sen rohkeasti esiin. Sehän voi päätyä vaikka tallenteelle jälkipolville säilytettäväksi.

Levy on pakattu tyylikkääseen digipak-koteloon ja tehdaspainettuna se soi kaikissa CD-, DVD- ja BlueRay-soittimissa. Kotelossa on myös vihkonen, jossa kerrotaan mm. ELVIN UKKOJEN syntyhistoriaa. 

Levyn hinta on vain 10 € ja pieneen lisähintaa voi ostaa vihon, jossa on kaikkien levyllä olevien 15 laulun sanat.  

Levyä voi tilata numerosta 0440 234075 tai kysy Elvin Ukoilta

HISTORIAA

Virrat-päivän kutsuvierastilaisuus Marttisessa 20.10.2018

ELVIN UKOT

SYNTYHISTORIA

Eläkeliiton Virtain yhdistys r:y:ssä oli Markku Kulmala säestänyt ja laulattanut mm. omia sävellyksiään, joiden sanoituksista hän itse on tehnyt osan ja pääosan Helena Viertola, hänkin syntyperältään virtolainen tunnettu runoilija.

Yhdistyksen hallitus päätti 8.4.2013 nimetä säännöllisesti kokoontuvan kerhon ELVi-kerhoksi (sanojen ELÄKELIITTO ja Virrat alkukirjaimien mukaan).

Yhdistyksen 40-vuotisjuhlaa 2015 haluttiin muodostunut mieslaulajien ryhmä esiintymään. Ryhmän nimeksi muotoutui ELVi:n Ukot. Muotoilu ei ole ”kiveen hakattu”; esim. paitoihin tuli muoto ”ELVIN UKOT”.

TOIMINTA

Virallisena” ohjaajana on vuoden 2016 syksystä alkaen toiminut vahva musiikin tekijä ja osaaja Markku Sorvari. Laulajina ovat tai ovat olleet Olavi Heittola, Jussi Helin, Reijo Herranen, Reino Keski-Saari, Markku Kulmala, Veli Rantanen, Juhani Suojansalo, Tauno Vuorenmaa, Olavi Ylä-Jarkko ja Lauri Ylä-Soini.

Harjoitukset ovat yleensä kahden viikon välein. Esiintymisiä v. 2017 oli yli 20. Niissä esitettiin lähes yksinomaan virtolaista tuotantoa, johon pääosin keskitytään.

Porukan keski-ikä on noin 74 vuotta, mutta jokaisen sisätltä löytyy pikkunen poika.

LEVY

Paikallisena kulttuuritekona toteutettiin virtolaisten musiikin tekijöiden 15 laulun taltioiminen tälle levylle. Sävellysten tekijät ovat Erkki Alanne, Markku Kulmala ja Markku Sorvari, jokaiselta 5 sävellystä lähes kaikki heidän itsensä sanoittamina. Levyn äänitys toteutettiin virtolaisessa SoundiSorvarit/JoniSorvari-studiossa. Toivottavasti näin saadaan yleisö laajemminkin kiinnostumaan paikallisten tekijöiden monipuolisesta ja laadukkaasta tuotannosta.

KIITOKSET

ELVIN UKOT kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet tukemassa tätä virtolaisen lähikulttuurin tallentamisprojektia taloudellisesti ja kannustamalla. Kiitos myös Sinulle, joka olet ostanut tämän äänitteen itsellesi tai lahjaksi annettavaksi.

LOPUKSI

Virroilla on paljon lauluntekijöitä. Toivomme, että tämä äänite rohkaisee teitä kaikkia tuomaan teoksenne esille pöytälaatikoista koko kansan kuultavaksi. Laittakaa laulunne lentämään! Aika näyttää mitä seuraavaksi . . .

Teksti: Reijo Herranen ja Tauno Vuorenmaa

Laita laulut lrntämään

ElvinUkkojen äänitteen nimikkolaulu